träning hit och dit

Just nu har jag bara jobbat och inte gjort något annat. Alltså jag menar jag har inte gjort något spännande och roligt som är underhållande för er ej hästintresserade människor.

daögaoigngl!!!! Jag blir GALEN! Det är en fluga som surrar och låter!! SORRY flugälskare, nu skA FLUGAN DÖ!
okej, jag misslyckades. Tydligen måste man ha bra syn för att se vart flugan är, vilket jag inte har förtilllfället. Vänta bara tills i morgon när jag har mina super linser i ögonen!! hoho, då smäller det.

Nu ska jag vara seriös, för nu kommer det handla om hästar!

De senaste 3 dagarna har det fungerat utmärkt med Theo. Jag har upptäckt att longera honom är super. Då får han ett stöd hela tiden utav inspänningstyglarna vilket gör att han inte slår sig fri i galoppen. Han behöll en rund och fin galopp i båda varven. Därav dagen efter (söndag) var han väldigt spänd, tittig osv. Jag tror att det berodde på träningsvärk. Så att samla, få upp formen och allt sånt var totalt omöjligt. Så jag red på framåt och la honom i en väldigt låg form. Efter 20 min av sådan ridning blev han riktigt lösgjord och fin. Ibland glömmer man helt att även att rida så är viktigt och bra. Så det ska jag fortsätta med, för resultatet blev super. Idag hade jag en helt lösgjord häst som var helt med på noterna. Han gick såå bra i båda galopperna. Även i vänster varv som jag har haft problem med, eller fortfarande har. Även fast galoppfattningarna inte var 100 %, så har han nog aldrig gjort så bra fattningar som idag. Han gick kvar i en rund form och jag kunde korta upp galoppen, utan att han bröt av! Så jag ska helt klart fortsätta med mitt lilla träningsschema , longera, rida i låg form, vanligt arbete. Det tar ett tag innan man vet vad och hur man ska träna, för att hästen ska fungera bäst.


Se upp för svinen!


IDAG, ja just idag, ja, precis, just idag, ja idag. Idag har jag vaccinerat mig mot svinsjukan. Det var enkelt och absolut ingen smärta. Tänk att så lite flytande smörja kan göra så att man inte blir sjuk, fatta vilket råttgift det borde vara då! hoho. Det är så att nu, flera timmar i efterhand som min arm börjar bli stel. Hoppas att det är bättre tills i morgon, för då börjar jag jobba. Jag har varit ledig från i går, för egentligen skulle jag ha varit ledig i helgen. Pga städdag i stallet på lördag, blev jag ledig nu i veckan istället. Det betyder att det dröjer jätte lång tid tills jag får åka hem, och träffa måns. Tänk som jag saknar han nu, bara för att det dröjer 3 veckor tills vi få ses!

Idag var jag även ute på stan, för att söka efter julklappar till björn och jens. Två utav mina tre bröder. Som sagt, nu denna månad har jag haft stora utgifter, vilket leder till att jag har lite pengar kvar. Därför hittade jag inget att köpa. Men det är inte så konstigt, hur kan man hitta två julklappar för 245 kr? Samt dessutom kunna leva tills nästa löning...? Alla julklappar får helt enkelt köpas i december. 

Nu ska jag fortsätta kollade på oskyldigt dömd. 

 

Långa eller korta naglar?


Näää, tro det eller ej, jag börjar bli sjuk! Lite snorig och har lite ont i halsen. . ååå. Det känns jobbigt att bli sjuk, jag får helt enkelt hoppas på att jag inte blir mer sjuk! Jag har  bestämt mig att vaccinera mig mot svin sjukan. Bara så ni vet.

Jag tänkte på en sak idag, eller alldeles nyss när jag skulle klia mig själv på ryggen. Det jag tänkte på var iaf att folk som inte har långa naglar, hur lyckas dom klia sig själva? Jag brukar alltid annars ha relativt långa naglar, men igår kväll klippte jag av mig dom, bara för att några hade gått av.. Och det känns ju inte när man kliar sig själv, utan man får ta i  allt vad man kan typ.. Naglar is the shit! Dom är bra till allt. Just nu kommer jag inte på så jätte många saker dom är bra till, men som sagt, det måste ju finnas bra anledningar, annars skulle jag inte ha långa naglar ;) Värsta långa meningen det där vart!! Dessutom är det obehagligt att ha korta naglar, jag  kan inte förklara varför..

Träningen med theo rullar bara på som vanligt. Stina filmade lite förra veckan och jag såg att det hade blivit stor skillnad på traven (enligt mig då), men jag känner även en stor skillnad. Hon ska även få filma i morgon, för sist förstod hon sig inte på filmkameran, så det blev bara nån minut som hamnade på film. Nu i måndags prövade vi även på att byta lite. Det fungerade bra och han gjorde fina byten. Duktiga häst! =)

 


02.11.2009

God morgon!

Jag tänker skriva ett snabbt inlägg nu,  medans jag sitter och äter min frukost. Som idag inte smakade gott, blää. Igår satt jag och försökte logga in på min blogg för att skriva lite. MEN tydligen gick det inte, eller jo, men fan vilken lång tid  det tog. Så därav blir det ett kort inlägg idag.

I natt när jag sov drömde jag att det precis hade varit nyårsafton, och i drömmen skrev jag ett datum, men när jag skulle skriva vilket år det var så  blev jag förvirrad. Men det slutade iaf med att jag skrev 22/6 - 10, och jag tyckte i drömmen att det såg hel skumt ut, med en 10:a, och nu i "verkligheten" ser det också konstigt ut!!

RSS 2.0