27 oktober


Ojojoj! Nu har jag inte skrivit något på hur läänge som helst! Så därför tänker jag anstränga mig idag. Duktigt va?

I går anlände min kära vän clara till sthlm, och sov därför över hos mig. Det var roligt att hon kom och hälsade på, med dessvärre kände jag mig långt ifrån social. Det slutade med att Clara fick sköta matlagningen medans jag gick ut och gav hästarna mat, och klockan 22.00 somnade jag. Sedan på morgonen blev det inte heller någon kvalitets tid direkt. Så det kändes som om det blev 2 timmar högst som vi umgicks med varandra. Men, nästa gång får Clara komma ner när jag är ledig! =) btw, hur svårt kan det vara att stänga av en data? ;)

Jag har haft tur nu, jag blev ledig två helger på raken! Så jävla underbart! Förra helgen åkte jag hem redan på torsdagen. Vilken skillnad det var att åka hem 1 dag tidigare. Dessutom fick jag flyga från bromma flygplats, som ligger jätte nära där jag bor. Då slapp jag all tunnelbana + buss som jag måste åka när jag flyger från arlanda. Ja, iallfall jag är ledig nu i helgen också. Så på torsdag 09.45 är jag framme i Östersund. På flygplatsen väntar då Måns på mig!  =) Äntligen får vi vara ledig samma helg. Det känns som en evighetsen vi träffades. Fast, i fredags kom han och hälsade ´på mig när jag var hemma. Han körde 18 mil enkel väg på kvällen och klockan 05.00 dagen efter åkte han tillbaka till jobbet, det tyckte jag var lite romantiskt :)

Nu i helgen är det Halloween, undra vad man ska klä ut sig till? Det får bli något enkelt. Egentligen skulle jag ju ha tävlat nu på söndag, men som sagt, jag blev ju bortlottad. Så idag har jag försökt anmäla mig på en ny tävling, dock så får jag inte iväg anmälningblanketten. Men, jag får hoppas på att posten hinner leverera iväg min anmälan i tid. Om det nu går som jag vill får jag tävla fredagen den trettonde. Hihi. Det är en La;3 som jag ska starta då. Hoppas hoppas jag inte blir bortlottad och att brevet kommer fram i tid!!!

Träningen fungerar helt super nu med Theo. Vi har börja jobba mycket med förvänd sluta, skänkelvikningar, öppna mm. Så han verkligen får arbeta med sina bakben i olika röresler. Förvänd sluta måste vara  den bästa rörelsen någonsin, enligt mig. Galoppen börjar bli bra nu, iaf höger galoppen. I morgon ska jag filma, så senast nästa vecka lägger jag ut en film.

NATTI NATTI , nu ska jag sova!


datum?


Nu är jag sur. Arg. Besviken. Ja, alla känslor som finns. Jag hade ju anmält mig på tävling, och självklart, bara för att jag har kämpat och kämpat med theo, så blir jag bortlottad. GJAÖDKJGJADG!!!

Theo har varit så jävla fin nu. Riktigt riktigt fin! När jag har ridit igenom programmet La:3 så har allt bara fungerat helt perfekt. Så jag har varit taggad som fan. Speciellt när pappa skulle komma ner och köra mig också. mmmh, yeee. Jävla bortlottning. ENDA tävlingen som jag skulle vara med på, och så blir det så här.

NÄ NU SKA JAG FORTSÄTTA VARA SUR.

datum?


Nu är jag sur. Arg. Besviken. Ja, alla känslor som finns. Jag hade ju anmält mig på tävling, och självklart, bara för att jag har kämpat och kämpat med theo, så blir jag bortlottad. GJAÖDKJGJADG!!!

Theo har varit så jävla fin nu. Riktigt riktigt fin! När jag har ridit igenom programmet La:3 så har allt bara fungerat helt perfekt. Så jag har varit taggad som fan. Speciellt när pappa skulle komma ner och köra mig också. mmmh, yeee. Jävla bortlottning. ENDA tävlingen som jag skulle vara med på, och så blir det så här.

NÄ NU SKA JAG FORTSÄTTA VARA SUR.

14.10.2009


I morgon är det redan torsdag, hur kan veckorna gå så snabbt? Det känns som om tiden bara rusar sig i väg. Men samtidigt som om den står stilla. Det är konstigt när man känner så..

Nu i veckan har jag jobbat själv. Så Peter, min "chef" (eller vad man nu ska kalla han)) har nog tyckt lite synd om mig. Så jag har blivit totalt bortskämd.  Han har bjudit in mig på lunch och fika varje dag. Så snällt!


Träningen med Theo har gått super. Vi har fått full kontroll på galoppen. Nu börjar det kännas som att sitta på en dressyr häst. Det är så roligt när allt bara fungerar helt plötsligt. Så nu har jag slagit på stort och anmält mig till en tävling. Så Jag och Theo ska ut och möta tävlingsekipage här i stockholm. Spännande!
Peter red theo nu i veckan. (Ibland blir man lite sur, för man själv kämpar som fan med nåt. Typ som jag har kämpat med galoppen.) Sen kommer Peter, hoppar upp på min häst,  Det hela slutar med att Peter galopperar runt på theo med långa tyglar. Theo går då kvar i en rund och fin form, samt går i en lugn galopp.. Som sagt, han ska rida Theo nån gång då och då. Det är nog bra..

Dags att sova nu.

11.10.2009


I helgen har jag varit ledig,  och det har varit så underbart att få sova! Jag har spenderat hela helgen med min kära mor. Men även med hennes två polare sola och siv.

I fredags skulle jag, mamma och Sola gå och kolla på flickan som lekte med elden. Jag har då inte sett den första filmen (män som hatar kvinnor). Jag insåg att jag borde nog ha sett den första filmen innan, för jag förstod inte riktigt handlingen utav filmen. Som sagt, enligt mig var filmen riktigt bra. Bortsett från några hollywood scener.

1. Paolo Roberto jagar en skåpbil och kör upp på stockholms gå/cykel vägar - en riktigt bil jakt.
2. Paolo Roberto åker på stor stryk och lyckas bryta sig ut från en brinnande lada.
3. Lisbet som blev skjuten 3 gånger utav sin far, samt begravd, lyckas gräva upp sig själv ur graven. Det var en typisk hollywood scen.

Innan bion började såg jag trailern till andra filmen utav twilight - new moon. Jag har precis idag läst ut den första boken och ska börja med den andra nu. Jag tycker verkligen att boken var super dessutom verkar den andra filmen vara riktigt spännande. Alla som jag har träffat som har läst och sett filmen tycker att den är sååå bra. Ikväll blir det till att se den första filmen twilight. Hoppas den lever upp till förväntningarna..




08.10.2009


Drömmar.. Vad betyder drömmar egentligen? Vissa påstår att drömmar är reflektioner utav ett liv som man egentligen vill leva, andra att det är sanningen som spelas upp. Jag drömmer alltid så detaljerat. Jag kan förklara hur vädret var, vilken färg tapeterna hade, vilken hårfärg en viss person hade, allt sånt som jag annars inte lägger märke till, det kommer jag ihåg glasklart. Jag undrar om det finns drömmar som visar framtiden? De flesta har haft en sån kallad deja vu, 70 % av jordens befolkning har upplevt detta någon gång. Enligt wikipedia tyder deja vu på intelligens, men även schizofreni.. Iallfall, en deja vu. Nä, nu tappade jag mig totalt. Det är nog dags fför min del att sova nu..

natti natti

06.10.2009



Idag blir det ett kort inlägg.

Nu i veckan har Peter tyckt att det är dags att få ordning på galoppen. Så vi har fått ett förslag på hur träningen ska gå till. Så nu ska Theo tömköras två dagar och sen får jag rida dressyr. Sen måste jag även ut och back-träna 1-2 dagar i veckan. Det blir nog bra! På bilden nedanför ser vi Peter som tömkör Theo.

Peter tömkör Theo


GRATTISGRATTISGRATTIS JENNIFER!! - hon fyller 19 år idag.


04.10.2009


Nu är jag trött. Det är som vanligt. Alltid runt 20,30 börjar den första gäspningen komma. Det blir väl så om man vaknar av väckarklockan varje morgon 06,15..? I morgon har jag sovmorgon. Det ska bli skönt att få ligga kvar i sängen. I sängen är det varmt och skönt. Jag minns när jag var ung, eller yngre menar jag. Det fanns inte på världskartan att jag någonsin skulle kliva upp tidigare än 11. Nu idag minns jag inte sist jag sov till 11. DET ÄR TRAGISKT! haha, inte riktigt. Nämen. De flesta i min ålder sover då jag kliver upp. Eller går och lägger sig, vilket garanterat händer på helgerna. Just nu känner jag mig inte som nitton år.


Min häst theo har varit kanon fin idag. Har tränat på enkla byten och förvänd galopp. Han var såå duktig. Fast, jag måste fortfarande jobba mer på vänstergaloppen. Han behöver komma ihop sig mer + gå i en rundare form. Ush, det är svårt, svettigt och jobbigt. Men snart så blir den galoppen också bra. Huvudsaken är att jag inte har några problem med galoppen inför nästa år, för då ska vi ut och tävla en massa! I helger har peter varit borta, vilket betydde att jag har ridit själv. Jag gör verklige Aldrig det nu sen jag började jobba här. På ett sätt var det bra att inte ha nån tränare i helgen. Jag har kunnat träna på lite andra saker, för annars jobbar vi mest bara med samma sak hela tiden - att han ska vara rund och komma ihop sig i galoppen. I längden blir det tråkigt. Men i veckan blir det nya tag med galoppen, yeeey. TRÄNING GER FÄRDIGHET!

Jag tänker börja dokumentera min träning lite. Filma + knäppa lite kort. Det får bli mitt nästa projekt. Eller, först ska jag ju fixa designen på min blogg.

 

natti natti.


02.10.2009


NU HAR JAG SKRIVIT OM 3 OLIKA SAKER, OCH ÅNGRAT MIG EFTER ANDRA RADEN. SÅ DÄRFÖR BLIR DET INGET INTRESSANT ATT LÄSA HÄR, bara det som jag skrev precis just nu..


01.10.2009


Idag är det torsdag, och det innebär att:

  1. I morgon är det fredag.
  2. I morgon ska jag till Hogsta och agera proffs hästskötare.

Burr så kallt det börjar bli! I morse när jag och stina gick ut för att morgonfodra hästarna, så var det frost ute! Inte undra på att det var så kallt i torpet i natt. Torpet är väldigt gammalt, byggt på 1700 talet om jag inte minns helt fel nu.. Men iallfall, det blir riktigt kallt här inne. Nu har det ändå inte blivit minusgrader ute, så tänk när snön kommer.. ush, vill knappt tänka på hur kallt det lär bli här inne...

Om det är kallt när man sover så bör man ju göra av med mer energi..? Det är nog därför jag helt plötsligt har blivit så trött och vill helst ligga kvar i sängen på morgonen. Att höja värmen på elementet kan lösa mitt lilla problem för tillfället.

Idag har det varit en ännu en vanlig arbetsdag i mitt liv. Jag har mockat, släppt ut & in hästar och ridit. Jag red Cassis och Doc. Cassis är en utav Peters hästar (6 år e. Caprimond). Jag har ridit han några gånger innan och det har aldrig riktigt känns bra. Men idag vände allt! Han var verkligen super, och jag lyckades göra massa bra byten. Hör och häpna! Lyckades göra byte i var 3:e på rakt spår! Så roligt!  =)

Min lilla häst blev tömkörd idag. Theo är så duktig när han tömkörs. Går i en fin och rund galopp, som
dessutom är samlad. Sen gör han även fin fin piaff också. Tänk vilken dressyrhäst han är när Peter tömkör! En dag kommer det se lika fint ut när jag rider honom!


PUSS å KRAM


saknar dig måns!






RSS 2.0